Muzika
14

Bajaga bio gost iznenađenja na Gibonnijevom koncertu u Beogradu

Klix.ba
(Foto: Teodora Ćirić)
Sjajni hrvatski muzičar Gibonni niz od tri večeri u ispunjenom beogradskom Sava centru trijumfalno je završio u utorak još jednim skoro trosatnim koncertom na kojem su mu gosti iznenađenja bili Momčilo Bajagić Bajaga, glumac Srđan Žika Todorović i pijanista Matija Dedić.

Nova prilika da publika u Srbiji vidi i čuje Zlatana Stipišića Gibonnija bit će već 22. decembra u Hali sportova u Subotici.

"Bili smo u Subotici prije šest godina i taj koncert je ostao bendu i meni u jednoj fantastičnoj uspomeni. Stvarno je bio nešto posebno! Nadam se da ćemo to ponoviti i ako Bog da da budemo i malo bolji", kaže Gibo.

Kao i prethodne dvije večeri u Sava centru, Gibonni je raspoloženo i sa savršenom lakoćom nizao hitove kao što su "Sreća", "Činim pravi stvar", "Cesarica", "U ljubav vjere nemam", "Mirakul"... uz povremenu pomoć vrsne britanske pjevačice Stephanie Sounds i klape Iskon.

Sa novog albuma "Familija", Gibo je odsvirao "Onako, od oka" i "Udicu", a cijenjeni pijanista Matija Dedić dao je svoj doprinos izvedbama pjesama "Nisi više moja bol", "Kad sam nasamo s njom", "Tempera", "Libar"...

Nakon sjajnih gostovanja Zdravka Čolića, Ive Ikon, Damira Urbana i Vlatka Stefanovskog prethodnih večeri i treće, finalne gost je morao biti neko poseban i neočekivan.

"Jučer sam bio sa prijateljem na ručku. Cijeli ručak sam ga probao nagovoriti da ga najavim kako ja hoću. Kaže: 'Nemoj molim te, samo reci ko sam i to je to'. Čovik koga jako, jako volim već 30 godina - Momčilo Bajagić", rekao je Gibonni.

Malo je reći da je Bajaga pojavom na velikoj pozornici Sava centra iznenadio publiku. Pozdravljen ovacijama Bajaga je otpjevao "Zažmuri", praćen glasovima Gibonnija i klape "Iskon", ali i čitave dvorane koja je zdušno pjevala veličanstvenu baladu.

Bajagino gostovanje bilo je odličan uvod u završnicu trećeg koncerta, u veliko finale koje je pripalo "Posoljenom zraku", "Oprosti", "Vrime da se pomirim sa svitom"...

"Sa 17 godina toliko ti znači da ti neko pruži ruku i nešto lijepo kaže. Imao sam ovdje dvojicu takvih kolega. Bajaga je došao u studio, davao savjete, želio nam sreću i zato mi je napravio veliku čast što je tu. Drugi je bio Milan Mladenović... sa toliko ljubavi, pristojan i pitom. Osjetio sam ovaj čovjek je poseban", ispričao je Gibonni.

Konačno, za bubnjeve je sjeo i nekadašnji član Mladenovićeve Ekatarine Velike, Žika Todorović koji je sa Gibom, Iskonom i bendom izveo moćnu obradu starog hita "Zemlja".

"Meni je duša na mjestu", rekao u jednom trenutku Gibo sumirajući tri koncerta u Sava centru.

Podsjetimo, publika u Sarajevu Gibonnija je moći slušati uživo 8. marta 2017. godine.