"Ima neka tajna veza"
98

FOTO / B. Luka: Brojne muzičke zvijezde pomažu Jadranki Stojaković

Piše: D. T.
Pod nazivom "Ima neka tajna veza" 12. maja u banjalučkoj dvorani Borik održat će se koncert solidarnosti za poznatu kantautorku Jadranku Stojaković, a sva sredstva prikupljena od prodaje ulaznica bit će utrošena na liječenje ove priznate umjetnice.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Jadranka Stojaković trenutno se liječi u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Doktor Miroslav Zotović" u Slatini kod Banje Luke od povrede koju je zadobila na koncertu u Tokiju.

Priznata umjetnica, koja je svoju slavu stjecala na prostorima bivše Jugoslavije rekla da ne zna gdje će nastaviti liječenje, s obzirom na to da se radi o povredi vratnog dijela kičme koju ni doktori u Japanu nisu smjeli operisati.

Organizator humanitarnog koncerta u Banjoj Luci je RTRS, koja je obezbijedila direktan televizijski prenos koncerta na BHT1, radio-televizijama Srbije, Vojvodine, Kraljeva, te na Radio-televiziji "Kopernikus" iz Niša.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Kako je danas saopšteno na konferenciji za novinare u Banjoj Luci učešće na koncertu potvrdili su mnogi estradni umjetnici iz svih republika sa područja bivše Jugoslavije, a u Boriku će pjevati i sama Jadranka Stojaković sa gostom iz Pule Frankom Krajcerom.

Među onima koji su potvrdili dolazak su Kemal Monteno, Tifa, Marija Šestić, Romana, Seid Memić, Ognjen Radivojević, Kiki Lesandrić, Biljana Krstić, Sergej Ćetković, Maja Odžaklijevska, Maja Tatić, Vajta, Željko Vasić, Igor Vukojević, Dado Glišić, te grupe "Aleksandrija", "Iva", "Regina", "Valentino" i mnogi drugi.

Karte za koncert, koji počinje u 21 sat bit će u prodaji od ponedjeljka, 7. maja, na Trgu Krajine i biletarnici Sportske dvorane Borik u Banjoj Luci.

Jadranka Stojaković poznati je bh. i jugoslovenski kantautor zabavne muzike i autor brojnih urbanih šansona i šlagera intimnijeg muzičkog izražaja iz kasnih sedamdesetih i osamdesetih godina.

Neki od njenih hitova su: "Sve smo mogli mi", "Ima neka tajna veza", "Što te nema", "Muzika je svirala" te mnoge druge melodije uz koje su odrastale generacije mladih sa prostora bivše države.

Stojakovićeva je radila i primjenjenu muziku za televiziju, a napisala je uvodnu temu 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine.