Muzika
116

Avicii se oprašta od muzike, fanovima ostavio broj svog mobitela

Klix.ba
Avicii (Foto: EPA)
Avicii (Foto: EPA)
Avicii, jedan od najplaćenijih DJ-eva na svijetu, objavio je da se prestaje baviti muzikom nakon završetka aktuelne turneje.

Švedski producent koji je postao poznat širom svijeta nakon hitova "Wake Me Up" i "I Could Be the One", u budućnosti se želi fokusirati na druge stvari u svom životu.

"Moj put je ispunjen uspjehom, ali on nije bio bez turbulencija", naveo je u pismu fanovima na zvaničnoj web stranici Avicii, čije je pravo ime Tim Bergling. "Sazrio sam i kao osoba i kao muzičar, bolje spoznao sebe i shvatio da ima mnogo toga što želim uraditi sa svojim životom. Veoma me zanimaju različita područja, a imam premalo vremena da ih istražujem".

Avicii (Foto: EPA)
Avicii (Foto: EPA)

U nastavku je napisao: "Prije dvije sedmice sam odvojio malo vremena da se provozam SAD-om sa svojim prijateljima i timom, samo da na drugačiji način pogledam i razmislim o stvarima. To mi je zaista pomoglo da shvatim koliko trebam promjene. U svojim izborima i karijeri nikad se nisam vodio materijalnim stvarima, iako sam zahvalan za sve mogućnosti i ugođaj koji mi je uspjeh donio. Znam da sam blagoslovljen jer mogu putovati svijetom i nastupati, ali imam premalo vremena da živim kao stvarna osoba koja se krije iza samog umjetnika".

DJ je obećao da nikada neće odustati od muzike i da će se obraćati svojim obožavateljima kroz nju.

"Ipak, odlučio sam da će 2016. održati posljednju turneju i nastupe", istakao je uz želje da oni budu pravi spektakl.

"Jedan dio mene ističe da nikad ne kažem nikad, stoga bih se mogao vratiti... ali to neće biti tako brzo", poručio je Avicii i fanovima ostavio svoj broj mobitela da mu mogu poslati SMS poruke ukoliko imaju bilo kakvih dodatnih pitanja.

Uz broj +46769436383 fanove je zamolio da imaju strpljenja ako im ne uspije brzo odgovoriti.

Posljednji Aviciijev nastup zakazan je za 28. avgust na Ibizi.