Muzika
0

VIDEO / Arkul u Bosanskom kulturnom centru

Sarajevo-x.com
Mostarski duo Arkul kojeg čine Vladimir Mićković i Atilla Aksoj nastupit će u subotu 7. maja u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.

Arkul će izvesti sefardske pjesme u novim aranžmanima objavljene na njihovom prvom album "Il Bastidor" 2009. godine. Arkul je međunarodna kritika već prepoznala kao važnu pojavu na muzičkoj sceni, a Vladimir Mićković je jedno od najvećih muzičkih otkrića u Bosni i Hercegovini u proteklih nekoliko godina. Iskrene i neposredne vokalne interpretacije Vladimira Mićkovića ne samo da osvajaju različitu publiku već udahnjuju novi život pjesmama koje govore o svakodnevici sefardskih Jevreja i njihovoj istoriji.

Repertoar, koji Arkul izvodi na koncertima čine sefardske pjesma iz Bosne i Hercegovine i Španije, i može reći da obuhvata period od hiljadu godina, od onih najstarijih pa do pjesama iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošloga stoljeća.

Koncert dua Arkul 7. maja u 20.30 organizira agencija Gramofon u koprodukciji sa Bosanskim kulturnim centrom Sarajevo. Ulaznice za koncert po cijeni od 10 KM možete kupiti na blagajni BKC-a od 3. maja. Radno vrijeme box officea bit će od 12.00 do 20.30 sati.