Muzika
0

Aprililili Fest 2006 - humanitarni koncert za asocijaciju "Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH"

Sarajevo-x.com/Radio 202
Organizacija ''Buka'', bend ''Marginalac Margarin'' i emisija ''Izvan Svake Kontrole'' organizuju dobrotvorni koncert pod nazivom ''Aprililili Fest 2006'' godine koji bi se trebao održati u sarajevskom klubu Sloga 1. aprila 2006. u 19.30.

Na koncertu bi se publici predstavili sljedeći bendovi: Marginalac Margarin, Hare Metak & Mickey Rourke Band, Rapa Nui, Minions Of Seth, Zona isključenja, Kursk, Ultimatum, Lake i Corbansick.

Ulaznice su 5 KM, a SAV prikupljeni novac ići će u dobrotvorne svrhe, za asocijaciju ''Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH''.

Koncert će medijski podržati Radio 202 i The Aebyss, a planirana je i jednokratna igraonica za djecu koju bi organizovali članovi Motorcycle Cluba Rajvosa.

''Ne bih želio da se ime festivala (još uvijek je to samo jedna noć, ali želim nešto ovakvo održati i dogodine) protumači kao ismijavanje. Kada sam ovako imenovao ovu noć, fraza ''aprililili'' me je podsjetila na igru, šalu i zabavu, te samim tim na zdravlje, a to je ono što ovoj djeci, a i svim živim bićima najviše treba u životu', izjavio je o imenovanju ovog događaja Arnel ''Sharan'' Šarić, glavni koordinator projekta.