Muzika
0

Ansambl Ravnica u Coloseum Clubu

Klix.ba
Rado viđeni gosti Coloseum Cluba, članovi Ansambla Ravnica ponovo sviraju u Coloseum Clubu i to u subotu, 15.11. sa početkom u 22 sata.
Tamburaški orkestar Ravnica, postoji od 1992. godine, a od samih početaka njeguje tradicionalnu tamburašku muziku. S vremenom se zbog tržišta njihov repertoar proširio i sada uključuje dobro usvirane starogradske i narodne melodije sa cijelog prostora bivše Jugoslavije, domaće i strane pop/rock numere i klasičnu muziku i evergreen. Upravo zbog toga Ansambl je tokom svoje bogate karijere zabilježio mnoga lokalna i inostrana gostovanja u evropske države kao što su Njemačka, Austrija, Francuska, Rumunija, itd.

Ansambl je ove godine na "Festivalu bunjevačkih pisama", koji se održao 28.09.2014. u Subotici, publici predstavio novu autorsku numeru "Siromah", za koju je muziku, tekst i aranžman uradio Nikola Jaramazović. Publika u Coloseum Clubu će ove subotu imati priliku da uživa u izvedbi ove i mnogih drugih autorskih pjesama ali i raznovrsnih obrada hitova i odličnoj atmosferi.

Provjerite zašto Ansambl Ravnica svakim svojim nastupom oduševljava sve prisutne i zašto sa radošću prihvaćaju svaki poziv da ponovo sviraju i uvesele sarajevsku publiku.

Za sve dodatne informacije o rezervacijama i cijeni ulaznice posjetite stranicu www.coloseum-club.com.