Koncert talijanske zvijezde
0

Andrea Bocelli večeras u Međugorju

Sarajevo-x.com
Jedna od najvećih talijanskih zvijezda, uz Ramazzottija i Pavarottija, operski pjevač Andrea Bocelli večeras će održati koncert u Međugorju.

Na sceni će mu se pridružiti oko stotinu muzičara Češke filharmonije i mješovitog hora Splitske opere, a najavljen je i nastup sopranistice Paole Sanguinetti iz Parme.

Organizatori iz agencije Croatiastudio očekuju prisustvo oko 100.000 gledalaca, a koncert koji počinje u 21 sat i za koji vlada veliko interesovanje javnosti direktno će prenositi Federalna televizija.

Već je prodano oko 3.800 ulaznica za mjesta predviđena za sponzore i donatore, dok se stajaća mjesta neće naplaćivati.

Na repertoaru svjetski poznatog tenora naći će se operni repertoar, tradicionalna talijanska muzika, pjesme sa njegovih 19 albuma, a publika bi trebala čuti i pjesmu "The Prayer" koju je ovaj pop-operni pjevač otpjevao sa Celine Dion i za koju je dobio nagradu Zlatni globus. Večerašnji dirigent bit će Marcello Rota.

Ovaj 50-godišnjak dosad je prodao više od 60 miliona albuma širom svijeta, snimio šest opera i izdao 19 albuma. Među najpopularnijim kompozicijama ovog umjetnika su "Time To Say Goodbye" sa Sarah Brigthman, "Con te partirò", zatim "All For Love" sa Bryanom Adamsom, "Miserere" sa Bonom i Zuccherom,"Bésame Mucho" i mnoge druge.

Za koncert u Međugorju je dopremljena vrhunska tehnička oprema unajmljena u Austriji, Italiji i Sloveniji, uz najveće stručnjake za vođenje razglasa, koji stižu iz Slovenije.

Uprkos svjetskoj popularnosti, ovaj Toskanac iz Lajatica koji je slijep od 12 godine skroman je i jednostavan čovjek pun ljubavi.

"Ja idem u Međugorje primiti poruku, a ne dati poruku. Jer jedine poruke koje mogu dati su one koje su sadržane i skrivene u samim notama pjesme, a ne nešto drugo što bih ja mogao učiniti," poručuje Bocelli prije koncerta u BiH.