Muzika
0

Amy Winehouse briljirala na dodjeli Brit Awardsa

Sarajevo-x.com
U Londonu sinoć je održana ceremonija dodjele prestižne muzičke nagrade Brit Awards. Sjajnim nastupom briljirala je problematična "soul diva“ Amy Winehouse, a večer je svim prisutnima uljepšao i Paul McCartney.

Nagradu za najboljeg muškog izvođača ponio je Mark Ronson, a najboljom umjetnicom proglašena je Kate Nash. Nagrade su se konačno počele nizati i za Kanye Westa koji je sinoć u Londonu dobio nagradu za najboljeg stranog izvođača. Kylie Minouge također je dobila priznanje. Najboljom grupom proglašeni su Arctic Monkeys koji su dobili i nagradu za najbolji album "Favourite Worst Nightmare“.

Pobjednici večere bili su i grupa Take That koja je dobila nagradu za najbolji nastup i najbolju pjesmu, a najbolji novi umjetnik je, prema mišljenju žirija Brit Awardsa Mika.

Foo Fightersi dobili su čak dva Brit Awardsa; za najbolji strani album „Echos, Silience, Patience & Grace“ i proglašeni su najboljom stranom grupom.

Iako ove godine nije nagrađena niti jednim Brit Awardom, Amy Winehouse nagrađena je dugim i jakim aplauzom prisutnih kada se pojavila na bini i izvela pjesmu "Valerie“ zajedno sa Markom Ronsonom, a potom se vratila na binu i otpjevala "Love is a Losing Game“, prenosi AP.

Na ceremoniji pojavio se i Paul McCartney koji je prošle sedmice konačno postigao dogovor sa svojom bivšom suprugom Heather Mills i tako zaustavio tabloidske špekulacije o cijeni njihovog razvoda. McCartney je dobio nagradu za životno dostignuće, a i nastupio je kao posljednji izvođač večeri pjevajući nekoliko svojih najvećih hitova.