Muzika
423

Amel Ćurić predstavio spot za pjesmu "Te zime" sniman na Bjelašnici na -12 stepeni

Piše: A. B.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Bosanskohercegovački pjevač Amel Ćurić danas je premijerno predstavio spot za pjesmu "Te zime" u sarajevskom Cinema Cityju.

Pobjednik regionalnog muzičkog takmičenja X Factor nedavno je snimio ovu kompoziciju, a spot je režirao Haris Dubica.

Cijela ekipa je zadovoljna urađenim spotom, a u njega su između ostalih mnogo truda i vremena uložili Damir Bečić, Borislav Domazet, Dušan Alagić, Haris Dubica, Ana Bavrka, Nermina Nerma Ibrulj, Admir Švrakić, Maja Valjak, Petra Lazić i Branko Komljenović.

"Volim da pratim godišnja doba, stoga je i ovaj spot popraćen tragovima zime, a snimali smo ga na temperaturi -12 stepeni. Mislim da smo ovom pjesmom napravili pun pogodak, da je protkana s mnogo emocija i da će u konačnici naći svoj put do publike. Nije bilo nimalo lako snimati na Bjelašnici, upravo zbog niskih temperatura. Haski po imenu Šila je dodatno 'zagrijao' atmosferu na snimanju", kazao je Ćurić.

Dodao je da ga nakon današnje promocije spota za pjesmu "Te zime" očekuje mnogo posla i nastupa. Već narednog mjeseca boravit će se u Zagrebu gdje će se tamošnjoj publici predstaviti kroz brojne televizijske i radijske emisije.

"Ubrzo putujem za Zagreb, a svakako neću zaobići ni Beograd. Osim promocije spota i pjesme imam ugovoreno nekoliko nastupa, tako da se nadam da ću svima uspjeti izaći u susret. Istina je da mi je X Factor otvorio mnoga vrata i dao mi 'kartu za put' i ja je neću prokockati" zaključio je Ćurić.

Na kraju nam je otkrio da jedva čeka da spot pogleda njegov mentor iz X Factora Masimo Savić, čije mu je mišljenje veoma bitno.

S posljednjom kompozicijom "Neizdrživo" Amel je oduševio publiku u cijelom regionu, što potvrđuje i činjenica da spot za ovu pjesmu na YouTubeu ima skoro 2,6 miliona pregleda.