Muzika
14

Alka Vuica pjesmu "Boje Croatie" posvetila mladim ljudima koji napuštaju Hrvatsku

Klix.ba
Alka Vuica
Alka Vuica
Kantautorica i pjevačica Alka Vuica odlučila je progovoriti o jednoj od najaktuelnijih tema današnjice u regiji - iseljavanju. Vuica se novim singlom sa sjetom osvrnula na ljubav i prijatelje koji "trbuhom za kruhom" odlaze u "bijeli svijet", ali im istovremeno i poručuje da ne zaborave svoju rodnu zemlju, kao i ljubav prema njoj.

Rečenicom "Posvećeno svim mladim ljudima koji napuštaju Hrvatsku u potrazi za boljom budućnošću", Alka je napravila poseban uvod za pjesmu "Boje Croatie", koju autorski potpisuje kada je riječ o tekstu, dok je muziku radila u saradnji s Tomom Žaperom.

"Tema pjesme je ljubavna priča dvoje ljudi koji se moraju rastati, jer on ima ambicije i odlazi u svijet u nadi da će ostvariti svoje snove, jer shvata da je čekanje na bolju budućnost u Hrvatskoj predugo. Pripadam generaciji kojoj od rođenja govore da će biti bolje, a stalno je sve gore. Život nam je prošao u nadi i danas me mnogo pogađa ova situacija u Hrvatskoj kada nakon svega vidim da moj sin, ako želi bilo šta ostvariti, mora otići u inozemstvo", rekla je Alka Vuica.

Dodaje kako je pjesmom još jednom htjela skrenuti pažnju na taj veliki problem iseljavanja mladih, jer bez mladih nema ni budućnosti za Hrvatsku, zaključila je Alka.