Turski DJ za Sarajevo-x.com
0

INTERVJU / Ali Burgac: Oduvijek sam želio svirati u Sarajevu

Razgovarao: N. Jamaković
Ali Burgac u klubu Reina u Istanbulu
Ali Burgac u klubu Reina u Istanbulu
Ali Burgac, jedan od popularnijih DJ-eva u Turskoj, uskoro bi mogao nastupiti i u Sarajevu. Iskoristili smo to kao povod za kraći razgovor s njim.

U razgovoru za naš portal Ali (30) je govorio o svojim počecima, zvijezdama s kojima je sarađivao, te želji da bolje upozna našu zemlju.

Kako i kad je počela tvoja karijera?

Bilo je to 1997. godine kad sam počeo raditi na radiju i u klubu pod nazivom Vivaldi. Na radiju sam imao muzičku emisiju, a u klubu sam nastupao tokom vikenda. To je posao koji sam oduvijek želio raditi. Muzika je moja prva ljubav i nije mi bilo teško odabrati profesiju.

Koliko je tvoja muzika popularna u Turskoj?

Ljudi to danas jednostavno vole i mogu reći da je ono što ja puštam veoma popularno ovdje, posebno u velikim gradovima.

Koja su to najpoznatija mjesta na kojima si nastupao, te s kojim si poznatim zvijezdama sarađivao?

Svirao sam u najvećem klubu u Istanbulu pod nazivom Reina. To mi je puno pomoglo da proširim bazu fanova. Nakon toga nastupao sam u još puno popularnih klubova. Također, nastupao sam sa mnogim internacionalnim zvijezdama, kao DJ podrška, među kojima su Tarkan, Boy George, Milk'n Sugar, Kurd Maverick i Daddy G. iz Massive Attacka. Isto tako, učestvovao sam na velikim festivalima i događajima.

Na čemu trenutno radiš?

Sad pripremam album i nastupam samo na specijalnim događajima i u gradovima izvan Turske.

Možemo li te onda uskoro očekivati u Sarajevu?

Uvijek sam želio svirati u Sarajevu, jer bih želio vidjeti taj prelijepi grad. Također, veoma sam zainteresovan da se bolje upoznam s historijom vaše zemlje. Nadam se da se uskoro vidimo u Sarajevu, već sam počeo i raditi na tome.