Potvrđen dolazak u Sarajevo
0

VIDEO / Aleksandar Rybak nastupa na BH Eurosong Showu

Sarajevo-x.com
Aleksandar Rybak
Aleksandar Rybak
Kako je saopćila direkcija BH Eurosonga, u nedjelju, 14.marta, biće održana zvanična prezentacija bh. pjesme predstavnice na ovogodišnjem Eurosongu "Munja i grom" koju će izvesti Vukašin Brajić. Osim premijere pjesme u programu BHT1 i BH Radija 1, nastupiće još neke zemlje koje učestvuju u takmičenju u Oslu, a specijalni gost će biti prošlogodišnji pobjednik iz Moskve, Aleksandar Rybak.

Detalji kompletnog programa javnosti će biti predstavljeni na press konferenciji koju direkcija BH Eurosonga organizira u četvrtak, 11.marta u prostorijama BHRT-a.

Podsjetimo da je muziku i tekst za pjesmu "Munja i Grom" s kojom će našu zemlju predstavljati Vukašin Brajić, muzičar koji se proslavio učešćem u regionalnom showu "Operacija trijumf", napisao je Dino Šaran.

Brajić je rođen 9. februara 1984. godine u Sanskom Mostu, a interes za muziku je pokazivao još u ranom djetinjstvu, mada zbog ratnih dejstava nije bio u mogućnosti da pohađa muzičku školu.

Zbog toga Vukašin odlučuje da se samostalno muzički obrazuje i veoma brzo savladava sviranje klavijature i gitare. Popularnost mu je donijelo takmičenje "Operacija trijumf" koje je završio kao drugoplasirani u velikom finalu.

Dino Šaran, koji je napisao muziku i tekst za pjesmu "Munja i Grom", rođen 4. januara 1969. godine u Sarajevu. Frontmen je bh. rock sastava "Letu štuke" sa kojim je stekao veliku popularnost u svim zemljama regije. Jedan je od najrespektabilnijih kompozitora u BiH i Hrvatskoj. Napisao je pjesme za dobro poznate muzičke zvijezde poput Vanne, "Crvene jabuke", Luke Nižetića, ali i za zvijezdu narodne muzike Halida Bešlića.

Kompletan show program, kako je najavljeno iz BH Eurosonga, upotpuniće Aleksandar Rybak koji je prošle godine osvojio srca miliona gledatelja širom Evrope, izvedbom svoje pjesme "Fairytale" kojom je u Moskvi predstavljao Norvešku.