Muzika
32

Album "Srce uzavrelo" mostarske grupe Zoster izlazi najesen

Piše: E.S.H
Mostarska grupa Zoster završila je snimanje četvrtog albuma koji nosi naziv "Srce uzavrelo". Članovi Zostera, na čelu sa Mariom Knezovićem su novi album snimili za samo sedam dana.

"Uskoro ćemo objaviti prvi singl, vjerovatno za desetak dana. Ne želimo sve otkrivati, želimo zadržati tajnost. Treba unijeti malo mistike u cijelu priču", rekao je frontmen Zostera Mario Knezović za Klix.ba. Album planiraju objaviti početkom jeseni.

"Čekamo miks i master, do jeseni ćemo objaviti još dva ili tri singla i završiti i spot", rekao je Knezović i dodao da se u poređenju sa prethodnim albumima, koncept neće puno mijenjati.

"U suštini, nismo ništa puno mijenjali, dodali smo neke nove stvari, ali neće to ništa biti značajno", izjavio je Knezović za Klix.ba.

Tokom ljeta Zoster će vrijedno raditi. Natupit će na festivalima, a očekuju i dolazak na Sarajevo Film Festival. Imaju zakazana gostovanja u Crnoj Gori i Makedoniji.

Album je producirao Edin Zubčević, koji je sa Ericom Bajramovićom snimio deset pjesama koje će se naći na albumu, dok će miks i mastering biti rađeni u Bauer studiju u Ludwigsburgu sredinom aprila.

Podsjećamo, na albumu će se naći Knezovićeve autorske pjesme za koje potpisuje muziku i tekst, dok su aranžmane radili članovi benda. Naslov CD-a je "Srce uzavrelo", a rađen je u produkciji Gramofona, kao i prethodna tri izdanja Zostera: "Ojužilo" (2005), "Festival budala" (2007) i "Imači kada" (2012).