Muzika
0

Aerosmith priprema novi album

Klix.ba
Ne očekujte da Aerosmithov novi album bude rock poput pjesme <i>Jaded</i>, klasika poput <i>Walk This Way</i> ili balada poput <i>Angel</i> - ljudi su razvili potpuno novi stil – blues.

Sljedećeg mjeseca Aerosmith će ući u studio kako bi snimili album sa obradama blues pjesama sa par novih originala, kako kaže njihov glasnogovornik. Ko-producent će biti Jack Douglas, koji je radio na njihovim ranim albumima, uključujući Get Your Wings iz 1974. godine i Toys In The Attic iz 1975. godine. Na albumu koji još uvijek nema naslova će biti coveri pjesama poput Broke Down Engine od Blind Willie McTella, Temperature od Little Waltera i klasik I'm Ready od Willie Dixona i Muddy Watersa.

Bend trenutno vježba na izvedbama ovih i sedam ostalih pjesama u Perryevom studiju u njegovoj kući u Bostonu dok čekaju da se završi izgradnja njihovog novog muzičkog studija, također u Bostonu. Pjesme će biti snimljene u live verzijama kako bi se mogla uhvatiti energija koncertnog nastupanja, međutim, Aerosmith će neizostavno pjesmama podariti svoj rockerski touch. Vokale će na nekim pjesmama, pored Stevena Tylera, vjerovatno izvesti i gitarist Joe Perry.

Album treba izaći na jesen ove godine, a Aerosmith u međuvremenu trebaju početi njihovu ljetnu turneju sa grupom Kiss 2. augusta u Connecticutu.