Muzika
569

Adnan i Tarik uz trubače rasplesali publiku, od žirija X Factora dobili pohvale

Piše: N. N.
Dva mlada Bosanca, Adnan Pacoli i Tarik Mulaomorović, u večerašnjem izdanju X Factoru nastupili su prvi. Večeras je druga emisija uživo, a Adnan i Tarik su pjevali pjesmu “For Real” grupe Athena iz 2004. godine koji su na tadašnjem Eurosongu predstavljali Tursku.

U drugoj i trećoj emisiji takmičari će pjevati neke od najvećih hitova s Eurosonga.

Adnan i Tarik su sve vrijeme veselo plesali na bini, a mladi glas i bit boks su se odlično usaglasili, pa ovoj pjesmi donijeli mladalački duh. Na bini sa njima bili su trubači pa je sve bilo još veselije. Inače, oni su u dijelu takmičenja "kuća sudija" ispali, ali odlukom glasova publike su vraćeni u takmičenje.

Žiri je za njihov nastup imao samo riječi hvale. Masimo Savić je bio izuzetno zadovoljan nastupom Adnana i Tarika.

"Dragi moji momci kada se sjetim vašeg pravog nastupa, a vidi vas sada. Pa vi već veselje razbacujete okolo. Samo se držite ovakvog veselja, uvijek je dobro dati veselje publici", rekao je Massimo.

Aleksandra Kovač je također pohvalila njihov nastup te ih je ohrabrila rekavši da je svjesna da još uvijek imaju treme, ali da se slobodno opuste jer su na pravom mjestu.

Napredak Adnana i Tarika uočio je i Željko Joksimović.

"Vidi se progresija, definitivno. Ova pjesma koju ste pjevali podsjetila me na moj Eurosong jer mi je Athena bila glavni konkurent. Samo nastavite tako", rekao je Željko.

Tonči, koji je Adnanu i Tariku i mentor, rekao je da mu je drago što su večeras u emisiji te da se nada se da ćete ostati do kraja.

"Vi ste prava simbioza. Pa ja više ne znam ni koje Adnan a ko Tarik. Momci puno sreće", rekao je Tonči.

Adnan i Tarik rekli su da im je sada drago što su bili poslani "na hlađanje". "Definitivno je bolje učestvovati nego gledati od kuće", rekli su.