Muzika
412

Adnan i Tarik pjevaju zaljubljenima u Američkom kutku Sarajevo

Klix.ba
Mladi sarajevski muzičari Adnan Pacoli i Tarik Mulaomerović, koji su široj javnosti postali poznati nakon učešća u muzičkom showu X Factor Adria, na Dan zaljubljenih, 14. februara, održat će nastup u Američkom kutku Sarajevo (Radićeva 7) sa početkom u 20 sati.

Ovom prilikom, Adnan i Tarik će pjevati pjesme na temu "American love songs". Nakon zvaničnog dijela programa svi prisutni će imati priliku za druženje, a ulaz je slobodan za sve građane i građanke.

Napominjući da Američki kutak Sarajevo već nekoliko godina obilježava Dan zaljubljenih, voditeljica Kutka, Amra Pandžo, istakla je da je misija ove biblioteke da poveže američku i bosanskohercegovačku kulturu.

"Aktivnosti naše biblioteke su primarno usmjerene prema mladih ljudima i vjerujemo da će Adnan i Tarik kao mladi i talentovani muzičari privući veliki broj svojih vršnjaka i vršnjakinja. Njihovim nastupom ćemo promovisati američku muziku i tako nastaviti sa našom praksom obilježavanja američkih praznika", navela je Pandžo te dodala da Kutak ima cilj da bude svojevrsni prozor u svijet za sve mlade ljude iz Bosne i Hercegovine.

Američki kutak (American Corner) zajednički je projekt Biblioteke Sarajeva i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH Kutak posjeduje knjižni fond sa više od 2000 naslova na engleskom jeziku, časopise i dnevne novine iz SAD-a (The Wall Street Journal, Herald Tribune, Financial Times, te Newsweek, Times, The New Yorker, National Geographic, Vogue), vrijednu zbirku američkih dokumentarnih i klasičnih filmova, Internet klub sa šest računara, čitaonicu, te info-punkt.