Muzika
242

Adnan i Tarik objavljuju novi hit "Da te ljubim" nastao u saradnji s Markom Morenom

Piše: M. N.
Mladi bh. dvojac koji je zapalio regiju pojavivši se u muzičkom showu X Factor Adria Tarik Mulaomerović i Adnan Pacoli grade uspješnu muzičku karijeru. Nakon dva singla i pjesme na kojoj su sarađivali sa reperom Sajferom, fanove će obradovati novom pjesmom na kojoj su radili sa popularnim srbijanskim reperom Markom Morenom.

Adnan i Tarik ističu kako je do saradnje došlo sasvim slučajno kada ih je kontaktirao Mobov i Morenov prijatelj David s idejom da im uradi spot za sljedeću pjesmu.

"Nismo imali u planu nijednu pjesmu pa nas je povezao s Markom koji je pristao na saradnju. Nakon određenog vremena otišli smo u Beograd gdje smo snimili pjesmu i imali prijatno druženje s Markom, Vukom i Davidom", rekao je Tarik za Klix.ba.

Riječ je o komercijalnoj pjesmi za koju je tekst, muziku i aranžman radio Marko Moreno.

"To je ljubavna pjesma s dobrim ritmom i melodijom. Spot smo snimali u jednom od studija u Beogradu, a osim nas u spotu se pojavljuje i jedna djevojka", kazao je Tarik.

Ono što je zanimljivo jeste da je Adnan, koji je do sada radio beatbox, propjevao. Njegove vokalne sposobnosti prvi put smo čuli u pjesmi "Dan po dan", a potom i u pjesmi sa Sajferom koja je izašla nedavno "Noćas ljubav ne spava". Adnan pjeva i u novoj pjesmi koja se zove "Da te ljubim".

"Beatbox će biti tu na nastupima, a kada su u pitanju pjesme upotrijebit ćemo ga ako za to bude potrebe", rekao nam je Adnan.

Pjesma sa Sajferom najavila je novi žanr kojem se ovaj popularni dvojac okreće. Riječ je miksu RnB-a, popa i balkanske muzike.

"Pjesma sa Sajferom je neko novo iskustvo za nas i htjeli smo ljude uputiti da smo našli neki žanr koji nam odgovara. U sljedećem periodu ćemo se držati tog žanra", rekao je Adnan.

Adnan i Tarik su vrlo traženi, imaju nastupe širom BiH. Na njihovim nastupima zabava je zagarantovana jer pjevaju sve što fanovi traže.

"Repertoar zavisi od mjesta na kojem sviramo, ali pošto sviramo sve prilagođavamo se svim stilovima i zahtjevima ljudi", rekao je Tarik.

Za sada ne razmišljaju o albumu, ali će raditi na novim singlovima. Ono što je sigurno, Adnana i Tarika ćemo gledati zajedno i u narednim godinama.

"Vidimo se zajedno ne samo u bliskoj nego i daljoj budućnosti na sceni u malo drugačijem svjetlu nego do sada i što je najbitnije vidimo se tamo gdje radimo ono što najviše volimo", kazali su.

Premijera spota i pjesme "Da te ljubim" bit će na portalu Klix.ba 15. oktobra u 12 sati.