Muzika
0

9. Jazz Fest Sarajevo od 1. do 6. novembra

Sarajevo-x.com
Jon Hassell
Jon Hassell
Od prvog do šestog novembra u Sarajevu će se održati 9. internacionalni muzički festival Jazz Fest Sarajevo 2005. Tokom šest dana, festival će bosanskohercegovačkoj publici predstaviti značajna imena evropske i američke muzičke scene.

Tako će se u okviru glavnog programa u Domu policije, publici predstaviti velika imena svjetske jazz scene sa svojim projektima, poput Charlie Haden's Liberation Music Orchestre, Jack de Johnette Quarteta, John Scofield Trija, Tom Harrell Quinteta, Jon Hassell Quarteta, Snetberger-Andersen-Vinaccia Trija, te Magic Malik Orchestre.

Planirano je da festival na 17 koncerata predstavi umjetnike iz 13 zemalja svijeta. Osim glavnog programa, koncerti će se održavati i na sceni Kamernog teatra 55, gdje će i ove godine biti organiziran program pod nazivom Strange Fruits u okviru kojeg će nastupiti Arve Henriksen & Jan Bang, Dafnis Prieto & Judith Sanchez-Ruiz, Han Bennink, te Graham Haynes & Hardedge.

Treća festivalska scena Round Midnight Stage publici u clubu Coloseum predstavlja Marimanga Group, Minority, Matt Darriau's Paradox Trio, Charming Hostess i Daniel Karlsson Quintet, dok je novina posebna klupska festivalska scena Late Nite Stage koja će biti organizirana u clubu Jazz.

I ove je godine u okviru festivala planirana vrlo posjećena muzička radionica za djecu predškolskog uzrasta. Rezervacija ulaznica za koncerte može se vršiti od 1. oktobra putem zvanične Internet stranice festivala ili putem telefona 033 550 481, a više informacija o programima, učesnicima i prodaji ulaznica, možete pronaći na www.jazzfest.ba.