Muzika
0

8. Jazz Fest: program za subotu, 6. novembar

NINA
Četvrtog dana ovogodišnjeg 8. međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo 2004., osim koncerata u Domu policije i Coloseum Clubu u okviru Main Stagea i Round Midnight Stagea, počinje i program treće festivalske scene Strange Fruits u Kamernom teatru 55.

Tako će u Kamernom teatru 55 nastupiti neprikosnovene figure na polju kreativne muzike: u 17.30 Roscoe Mitchell Trio, a u 19.15 Wadada Leo Smith i Ikue Mori.

U Domu policije u 21.30 predstavit će se Steve Coleman & Five Elements sa gostima. Coleman je autor i instrumentalista koji se ne zadovoljava stečenom reputacijom i statusom. Neprestano istražujući, uvijek iznova pronalazi novu muziku zadržavajući vlastiti umjetnički identitet. Steve Coleman & Five Elements nastupaju u sastavu: Steve Coleman (alto saksofon), Jonathan Finlayson (truba), Yunior Terry (bas), Dafnis Prieto (bubnjevi), Jenn Shyu (violina). Njihovi gosti na 8. Jazz Festu Sarajevo 2004 bit će i Tim Albright (trombon) i Nelson Veras (gitara).

U 23.30 na sceni Coloseum Cluba u okviru Round Midnight Stagea nastupit će njemačka pjevačica Muriel Zoe koja predstavlja svoj projekat Red & Blue kojeg odlikuje osoben pristup standardnom jazz repertoaru.