Muzika
0

40.000 ljudi na otvaranju 15. Exita

FENA
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Nastupom britanske zvijezde Emeli Sande i veličanstvenim vatrometom uoči njenog izlaska na binu noćas je službeno otvoren 15. Exit festival.

Izlazak prve zvijezde prve večeri Exita na binu burno je ispraćen ali je ozračje i prije toga bilo fenomenalno za što se pobrinuo "Čist bandit" (Clean Bandit) tako da Sande nije imala nikakav problema da dodatno razgali masu i prvi put već prve večeri festivala iz temelja potrese zidine Petrovaradinske tvrđave.

Može se slobodno reći da je jubilarni Exit otvorilo čudo odnosno "Miracle" u sjajnom izvođenju Emeli Sande koja će ostati upamćena kao neko ko je otvorio i zatvorio Olimpijske igre u Londonu.

Kako je Tanjugu rekao direktor komunikacija Exit festivala Sagor Mešković, kroz kapije Exita noćas je prošlo više od 40.000 posjetitelja.

Mešković je rekao da to nije rekord, ali je vjerojatno najveći broj posjetitelja prvog dana i da apsolutni rekord treba očekivati najvjerojatnije u subotu, jer je svoj dolazak najavilo više od 50.000 posjetitelja zbog čega je proširen festivalski prostor kako bi mogao primiti sve one koji žele budu dio Exitove rođendanske zabave, jer najbolji festival u Evropi ove godine slavi jubilarni, 15. rođendan.

Emeli Sande (Foto: Blic.rs)
Emeli Sande (Foto: Blic.rs)

Pored glavne festivalske bine po tradiciji izuzetno je posjećena i Dance arena, ali ona "puni procvat" ima tek u ranim jutarnjim satima kada i nastupaju najveće zvijezde na tom stageu.

Također, uvijek do sada priličan broj posjetitelja zabavu je pronalazio na Fusion stageu a noćas su zvijezde te bine bile domaće snage Partibrejkersi i Darkwood Dub.

Čast da muzički otvore 15. Exit imali su pankeri iz Šapca, legendarni Goblini koji su prvi nastupili na glavnoj festivalskoj pozornici.

Pored muzičkog programa, svi oni koji su noćas posjetili Petrovaradinsku tvrđavu mogli su odabrati nešto iz široke palete vanfestivalske ponude, a ono što je posebno upadalo u oči jesu frizer, kozmetičar i salon za masažu koji su novina na Exitu.