Muzika
0

2Cellos na aerodromu Zagreb predstavili novi spot i najavili turneju

Klix.ba
Nakon uspješne, unaprijed rasprodane američke turneje, u kojoj su posjetili više od trinaest gradova, 2Cellos jučer su sletjeli na aerodromu Zagreb.

"Ovu američku turneju pamtit ćemo po euforičnoj publici, publika je stvarno bila sjajna. Nismo očekivali da ćemo rasprodati tako velike dvorane i da će publika biti toliko ekstatična. Bilo je situacija kad bi se neke obožavateljice iz dvorane popele na pozornicu za vrijeme svirke, i sve cure iz dvorane su se priključile i počele plesat oko nas za vrijeme koncerta! To je bio raspašoj. Nakon koncerata, bila bi ogromna kolona i red koji je čekao za autograme, te bi potpisivanje znalo potrajati više od dva sata, što je duže od samog koncerta! Morali smo potpisivati svakakve dijelove tijela, čela, futrole, note, ma sve što se da potpisati", rekao je Stjepan Hauser.

Najpoznatiji svjetski dvojac u Hrvatsku je stigao na samo nekoliko dana predaha, a već za dva dana kreću na evropsku turneju, a onda nakon toga na dugoočekivanu hrvatsku turneju, kojoj se, kako kažu, jako vesele.

Ulaznice za ove koncerte izvrsno se prodaju, a 2Cellos će u okviru hrvatske turneje 1. juna nastupiti u Varaždinu, 2. juna u Osijeku, 3. jula u Puli, a 11. augusta u Zadru.

Na Vidikovcu Zračne luke Zagreb organizovano je javno prikazivanje njihovog najnovijeg spota "Technical Difficulties", s aktuelnog albuma IN2ITION.

Spot za ovu pjesmu sniman je u domu Flying Bullsa, salzburškom Hangaru-7, muzeju letjelica sa kolekcijom Red Bullove flote historijskih aviona, helikoptera, bolida Formule 1, kao i motora i automobila za utrke. Stjepan i Luka za potrebe ovog spota doživjeli su neobičnu vožnju, te potaknuti tim adrenalinom, izvrsno spojili dvije umjetnosti - letenje i muziku.

S obzirom na svjetsku popularnost za ovim dvojcem i koliko su traženi po cijelom svijetu, njihova sigurnost je ipak bila na prvom mjestu, pa su tako letjeli helikopterima u pratnji iskusnog pilotskog dvojca Rainera Wilkea i Mirka Flaima.

Spot je u produkciji Red Bull Media House iz Salzburga, a snimanje je realizirala Baza Media iz Ljubljane, pod vodstvom jednog od najboljih evropskih režisera za kratke filmove i klipove ekstremnih sportova Domena Smerdela.