'Kralj popa' opet na sudu
0

20 miliona dolara zbog odgođenog koncerta Jackson 5

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Popularnog pjevača Michaela Jacksona tuži kompanija AllGood Entertainment, a nova sudska tužba koja je otišla na adresu 'kralja popa' teška je 20 miliona američkih dolara.

Muzička ikona, Michael Jackson, navodno je prekršio ugovor s kompanijom AllGood Entertainment po kojem pjevaču nije bilo dopušteno da nastupa prije nego što odradi povratničku turneju s Jackson 5, nekadašnjom plesnom atrakcijom koju su činili Jackson i njegova starija braća.

Jackson je ugovor prekršio najavom koncerata u londonskoj Areni, te popisivanjem novog ugovora s tamošnjom agencijom AEG Live.

'Ovo je klasičan primjer onoga što se desi kad mali igrači uđu u igru s velikim igračima. Jacksonovi su s nama potpisali ugovor, no kad je naišao veći i moćniji AEG te ponudio veću svotu novca, naš dogovor je pao u vodu. Zato i Jacksonovi i AEG moraju snositi pravne posljedice tog čina', izjavio je jedan od odgovornih u AllGood Entertainment.

Nakon što je Michael Jackson najavio turneju u Velikoj Britaniji, dugo najavljivani koncert benda Jackson 5 odgođen je za juli, 2010.