Muzika
0

19. marta u Sarajevu gostuje Tim Taylor

Sarajevo-X
UNITIC
UNITIC
U subotu, 19. marta u prostorijama "Boulevard" caffea (UNITIC Centar Sarajevo) desit će se "Minimal Disco Funk" party. Specijalni gost te večeri bit će legendarni Tim Taylor.

Nekadašnji manager super bandova poput "Stereo MCs", "Ice T", "KLF" te bliski saradnik managementa benda "Snap" koji je "harao" muzičkim top listama krajem 80-ih godina, Tim Taylor nastupit će 19. marta u Sarajevu.

Timova DJ karijera obiluje od gostovanja u kultnim klubovima Studio 54, Paradise Garage,... do mixanja po, slobodno se može reći, svim svjetskim top klubovima - Fuse, Tresor, Fabrik, Zouk, The End...

Taylor je danas jedan od vodećih producenata elektronske muzike u svijetu i vlasnik Missile recordsa za koji svoja izdanja potpisuju producenti poput Oxia, The Hacker, Woody Mc Bridea...

U proteklih par godina zapažen je i kao producent "Confusion" smash hita koji je korišten kao soundtrack u filmu Wesley Snipesa - "Blade" .

U Sarajevo dolazi iz Brazila u kojem se trenutno nalazi na dvomjesečnoj turneji i 19. marta donosi časeove pune "disko funk" zvuka.

LINE UP:

TIM TAYLOR - Missile Records / Disco Funk set ARI - Input Booking / Tech House-House set

Sarajevo-X će uskoro organizovati nagradnu igru kada ćemo našim posjetiteljima pokloniti dvije V.I.P. ulaznice za ovaj event.