Osjeti ritam ulice
0

VIDEO / MTV Presents: Street Dance Challenge Sarajevo 2011.

Sarajevo-x.com
Sarajevo će za 25. juna organizirati još jedan regionalni događaj. Oko 200 breakdance i hip-hop plesača iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine dolazi u Sarajevo na cjelodnevni događaj. Writeri, skateri, MC-evi su također dio dnevnog programa.

Ovogodišnje takmičenje koncipirano je u dvije plesne borbe: BBoy Battle 2 vs 2, Hip hop Battle 2 vs 2, a učesnici će se takmičiti i za najbolju koreografiju (grupno takmičenje).

"Sudeći po dostavljenim videosnimcima, koje su takmičari slali uz prijavu, ove godine ćemo vidjeti odlične plesne pokrete, zanimljive mlade ljude i sigurno se dobro zabaviti", procjenjuje Salih Musić, menadžer korporativnih komunikacija BBI Centra, organizator događaja.

"Nevjerovatno ja kako se, u vrijeme kada svakodnevno slušamo o beznađu za mlade ljude, o nezaposlenosti, maloljetničkoj delinkvenciji, prijavi mnoštvo talentovanih mladih osoba koje vas naprosto očaraju svojim umijećem. Ovo takmičenje je mnogo više od plesa i nagrada. Ono ujedinjuje mlade regiona, daje nade svima za neki novi ritam grada i ulice, drugačiji od onog o kakvom čitamo u crnoj hronici", ističu organizatori iz BBI Centra.

Program će voditi Galeb Nikačević, široj javnosti poznat kao lice MTV-a, a za vrhunsku produkciju ovog plesnog spektakla pobrinut će se BBI Centar, u saradnji sa agencijom Linden i partnerima.

MTV Adria je prepoznala ovaj projekat i odlučila ga podržati te se ovogodišnje takmičenje održava pod markicom MTV Presents. Značaj projekta prepoznali su i medijski pokrovitelji Sarajevo-x.com, SportSport.ba, BHRT, Kanal1, RSG radio, RSG1 Sarajevo, Urban magazin, Crna ovca...

BH Telecom će obezbijediti nagrade za pobjednike, a Red Bull je, kao i prošle godine, najbolji prijatelj projekta te će se pobrinuti za dolazak internacionalnih članova žirija. Žiri čine osvajači brojnih breakdance i hip-hop kupova u Evropi: njemački hip hop plesač brazilskih korijena Aldo Ardo, ukrajinski bboy Intact, te hrvatski Super Sale, poznat kao koreograf Attomic Dance Factory.