"11 unit crew" oduševio Novi Sad
0

Mladi Tuzlaci osvojili tri medalje na evropskom plesnom takmičenju

Piše: M. Beker
"11 unit crew”
"11 unit crew”
Plesni klub "11 unit crew” iz Tuzle osvojio je tri medalje na evropskom plesnom takmičenju "Dance Fest" održanom u Novom Sadu. Bh. plesači vratili su se s dvije zlatne i jednom bronzanom medaljom. Predstavili su se sa dva hip hop dua i jednom solo tačkom.

U kategoriji hip hop duo zlatnu medalju su osvojili Vedan Kunto i Mahir Muharemović, a bronzanu Dario Blagojević i Damir Mujkić.

"Publika je odlično reagovala na njih jer su izuzetno dobri za svoj uzrast, a to se ne viđa tako često na našim prostorima, barem ne u ovoj kategoriji. Nakon njihovog nastupa atmosfera se u Spensu dodatno zagrijala. Čak je i voditelj na kraju jedne tačke rekao: "Ne pokušavajte ovo kući!", rekla je za Klix.ba Alma Mudrov, koja je uz Dinu Alimanovića ovu grupu dovela do vrhunskih rezultata.

U takmičenju koje je održano 24. i 25. novembra učestvovalo je blizu 2.000 takmičara iz 12 zemalja svijeta. Članovi žirija su bili Orville Tchozn Small (Holandija), Nobru de Souza (Brazil), Blaz Godec (Slovenija) i Sasha Varenko (Ukrajina).

"Pošto ova ekipa konstantno radi, bilo je potrebno samo nekoliko sedmica da se sklope i usavrše koreografije za takmičenje u Novom Sadu. Ja sam zadovoljna postignutim rezultatima, bolji su nego prošle godine kada smo osvojili samo jedno zlato za kategoriju hip hop grupa. Sljedeći put se penjemo jednu stepenicu više", rekla je Mudrov.

"11 unit crew" postoji od juna 2010. godine i ima šest članova uzrasta od 12 do 14 godina. Bave se new style hip hopom i break danceom. Učestvovali su na mnogim takmičenjima - battleovima kao što su: Join to battle (Tuzla), Street dance challenge (Sarajevo), Battle Unknown (Tuzla), Project035 (Tuzla), plesali su svoje koreografije na Dance Festu (Novi Sad) 2011. i 2012. te su se pojavljivali i u spotovima repera Frenkija.

Ekipa se trenutno priprema za battle "Balkan fury" u Beogradu, a velika im je želja da učestvuju na nekom takmičenju van Balkana. No, za to su potrebna finansijska sredstva.

"Mi imamo ogromnu podršku roditelja, prijatelja i saradnika, ali problem je što sve moramo finansirati sami, tj. podršku u vidu sponzora ili neke donacije nikad nismo imali", rekla je Mudrov.

Mudrov ističe kako bi se mladi trebali baviti bilo kojom vrstom plesa jer je to odličan spoj sporta i umjetnosti.

"Mladi bi se trebali baviti plesom, zbog toga smo Dino i ja osnovali ovu grupu, kako bismo uveli mlađe generacije u hip hop kulturu. Da bi neko postao član naše ekipe potrebna je volja i želja za rad. Sve ostalo je naš posao. Naravno, niko ne može postati član nekog crewa preko noći, ali mi ćemo uvijek izlaziti ususret svima koji žele naučiti nešto od nas", poručila je Mudrov.