magazin
19

Memo Haljevac tužio Pink jer mu još uvijek nije isplaćena nagrada od 50.000 eura

Piše: F.V.
Sarajevski slikar Sulejman Memo Haljevac tužio je kompaniju Pink International Company iz Beograda, kao i Pink BH Company iz Sarajeva jer mu, kako tvrdi, nisu isplatili 4.000.000 srbijanskih dinara ili oko 50.000 eura na ime nagrade za pobjedu u reality showu „Farma“ prošle godine, potvrdio je za Klix.ba sarajevski advokat Damir Alagić koji zastupa Haljevca.
Haljevac: Dobio sam dio novca (Foto: Novosti)
Haljevac: Dobio sam dio novca (Foto: Novosti)

Alagić je u tužbi naveo da je Haljevac 5. aprila prošle godine zaključio ugovor o učestvovanju na „Farmi“, te da je "u cijelosti izvršio svoju ugovornu obavezu shodno odredbama osnovnog ugovora i priloga po završetku projekta".

"Na dan 7. jula 2013.god. proglašen je za pobjednika „Farme“, čime je shodno odredbi člana 18. priloga 2 ugovora osvojio nagradu u iznosu od 50.000 eura u odgovarajućoj dinarskoj protuvrijednosti po zvaničnom kursu Narodne banke Srbije na dan isplate", navodi se u tužbi advokata Alagića protiv Pinka u Beogradu.

Pink u Beogradu je do dana podnošenja tužbe samo djelomično izvršio svoju ugovornu obavezu i to tako što je 26. decembra 2013. i 27. februara 2014. godine zaključio ugovore o preuzimanju dijela duga sa preduzećem za informisanje i marketing PINK BH Company iz Sarajeva.

"Shodno naprijed navedenim ugovorima, tužiocu je od strane preduzeća za informisanje i marketing PINK BH Company d.o.o. isplaćen iznos od 5.112,92 eura, i to po prvom ugovoru i po drugom ugovoru, te, takođe, iznos od 5.112,92 eura, čime je na ime nagrade tužiocu, do dana podnošenja tužbe, ukupno isplaćeno 10.225,84 eura", naveo je Alagić.

On je zatražio da sud donese odluku kojom će se Pink obavezati da Haljevcu isplati preostali iznos od 39.774,16 eura sa kamatom po stopi koju predviđa Centralna evropska banka, počevši od 07. jula 2013. pa do konačne isplate.

Iako su preuzeli dio duga od Pinka sa sjedištem u Beogradu, Pink BH Company iz Sarajeva nije izvršio potpuno obaveze, te je advokat Alagić podnio tužbu i Općinskom sudu Sarajevo i traži isplatu 4.759,60 KM zajedno sa zakonskim zateznim kamatama, počevši od dana utuženja.

Nagovještaji o mogućoj tužbi Haljevca protiv Pinka pojavile su se prije nekoliko mjeseci, ali je tužba tek sada upućena. Tada su iz kompanije Pink BH Company iz Sarajeva potvrdili da će "Memi biti isplaćen novac, ali da im treba vremena".