magazin
0

Meksiko: Utrka za Guinnessov rekord u broju prerušenih u "The Beatlese"

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Glavni meksički grad Mexico City jučer je ispunilo nekoliko stotina fanova "The Beatlesea" koji su pokušali oboriti Ginisov rekord u broju okupljenih i prerušenih u članove nekad najpopularnije britanske grupe.

Povorka muškaraca i žena obučenih u članove britanskog benda kretala se gradom kuda su odjekivali stihovi pjesme "Let It Be", jedne od najpoznatijih pjesama "The Beatlesa". Ovaj zabavni događaj u gradu privukao je veliku pažnju građana i javnosti, a kroz mjesec dana očekuje se potvrda iz rukovodstva Ginisove knjige rekorda.

Vjeruje se kako su "Beatlesi" iz britanskog Liverpoola najuspješniji muzički sastav u historiji rock muzike te najpopularniji sastav pop muzike svih vremena.

Članovi grupe John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr tokom šezdesetih godina prodali su milijardu ploča i kaseta širom svijeta čime su se upisali u muzičku povijest. 

Njihova sjajna karijera završena je 1970. godine nakon čega svi članovi započinju vlastite karijere. Ljubitelji njihove muzike godinama kasnije vjerovali su kako će se slavni "Beatlesi" ponovo okupiti na posljednjoj turneji, ali ta nada prekinuta je 1980. godine ubistvom Lennona. Uprkos tome, pjesme "Beatlesa" još uvijek se rado slušaju širom svijeta.