16. juna
0

Masovnija, kreativnija, otkačenija i veća - Kinđurijada 2012.

Klix.ba
Brazilci i Italijani imaju karneval, Irci St. Patrick's day, Amerikanci Fantasy Fest, Nijemci Love Parade, dok Bosanci i Hercegovci imaju Kinđurijadu. Ako do sada niste doživjeli Kinđurijadin svijet, onda pokušajte zamisliti kombinaciju najotkačenijih maškara i šarene karnevalske povorke sa pečatom autentične i originalne bh. kreativnosti.
Kinđurijada je tokom niza godina, od lokalne zabave nekolicine evoluirala u najmasovniju i najotkačeniju zabavu na u Bosni i Hercegovini te su je mediji prošle godine najavljivali kao "Br. 1 bh. brand za zabavu"

Ovogodišnja Kinđurijada će se održati 16. juna u velikoj dvorani centra Skenderija (Mirza Delibašić) sa fantastičnim sadržajem i profesionalnim light i audiodoživljajem.

Ukoliko još niste odlučili da li ćete nam se pridružiti na ovogodišnjem eventu, iznosimo još jedan podatak za dodatnu motivaciju: prvi put Kinđurijada će ugostiti jednu od ikona švicarske i svjetske house scene, DJ-a i producenta Jamiea Lewisa koji je osnivač Purple musica.

Jamie će ovom prilikom sarajevskoj publici premijerno predstaviti svoj novi, a inače treći po redu, album "Purpleised".

Osim njega, manifestaciju će upotpuniti i scenski performans plesno-akrobatske grupe iz Novog Sada "Alternacija", kao i nastupi domaćih DJ-eva i producenata elektronske muzike DJ Focho & El Mano.

Za Kinđurijadu bez pretjerivanja možemo reći da obogaćuje kulturnu i turističku ponudu, ne samo Sarajeva, već i cijele Bosne i Hercegovine. U prilog tome govori i činjenica da je Kinđurijada od prošle godine uvrštena u program podrške Gradske uprave, kao jedna od vodećih turističkih atrakcija grada Sarajeva.

Krajem šestog mjeseca Kinđurijada će krenuti na turneju i svratit će na svoje omiljene destinacije: Mostar, Tuzlu, Banju Luku i Sanski Most.

Rio, Venecija, Dablin i Key West su daleko, ali Sarajevo 16. juna zasigurno nije, a posjetivši Kinđurijadu nećete pogriješiti, doživjet ćete vrhunsku zabavu.

No kinđur, no ulaz! Više informacija možete dobiti na www.kindjurijada.ba.