magazin
215

Maskirani Zeničani prošetali ulicama, a druženje za Noć vještica nastavili uz filmove i DJ-eve

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Noć vještica u Zenici večeras je obilježena u nekoliko ugostiteljskih objekata gdje nije izostala zabava i dobro druženje.

Zeničke ulice večeras su bile pune mladih koji su se maskirali u svoje omiljene likove te tako obilježili 31. oktobar koji se u svijetu tradicionalno obilježava kao Noć vještica.

U Family centru Ekran od 18 sati krenula je zabava za najmlađe Zeničane uz zločestog DJ-a Djeda Mraza i kino projekcije horor filmova uz promotivne cijene ulaznica za maskirane posjetioce. Najviše pažnje u zeničkom Ekranu privukla je četvorka koji su činili Samara Morgan, Jason Voorhees, Jigsaw i vještica. Najdraže uloge za maskiranje najmlađim Zeničanima bili su likovi iz crtanih i dječijih filmova.

U Clubu 072 večeras je održana zabava koju je organizovao zenički omladinski Radio Active u sklopu svoje fundraising kampanje gdje su prisutne maskirane Zeničane zabavljali DJ-evi, a nisu izostale ni nagrade za one najkreativnije posjetioce.

Za starije Zeničane u caffe baru Carpe Diem organizovana je Halloween zabava za koju je bio zadužen DJ Moome, a najinteresantniji su bili američki marinci i vještice.

Zabava će večeras trajati do kasno u noć, a organizatori najavljuju i naredne godine još bolju zabavu.