magazin
0

Maria Sharapova će putovati u Černobil

Sarajevo-x.com
Foto: AP;
Foto: AP;
Iako je jedna od najplaćenijih teniserki svijeta, a detalje o njenom životu svi rado čitaju, mnogi ne znaju da je Maria Sharapova zapravo porijeklom iz Černobila. Ipak, ona tamo neće ići iz privatnih razloga već u ulozi UN ambasadora dobre volje. Svoj put planira ostvariti sljedeće godine, nakon Wimbledona.

Jedna je od najpoznatijih teniserki i ima obožavatelje širom svijeta i putuje na mnoga zanimljiva mjesta. Ipak, Sharapova nije još ni jednom posjetila svoj grad Černobil, ali planira to učiniti sljedeće godine kao ambasadorica dobre volje, prenosi Associated Press.

Dvadesetogodišnja teniserka porijeklom je iz Černobila, ali tamo nije odrasla kao ni mnoga druga djeca koja su s porodicama izbjegla nakon nuklearne katastrofe. Marijina majka Jelena bila je trudna s njom kada se katastrofa dogodila pa je utočište potražila na Sibiru gdje je radio djed Marie Sharapove.

Tako je zapravo Maria rođena na Sibiru, iako je njen rodni grad trebao biti Černobil.

Sharapova planira posjetiti Černobil u ulozi ambasadorice dobre volje i posjetiti razne institucije i organizacije za djecu.