magazin
33

Magacin Kabare druženjem obilježio početak nove sezone

Klix.ba
Magacin Kabare, u petak navečer u caffe clubu Gogo u opuštenoj atmosferi i uz plesne ritmove sa prijateljima i kolegama je proslavio početak nove sezone Late Nite programa.

Nakon dvije uspješne sezone Magacin Kabare, 10. oktobra predstavom "Pjesma nad fetvama", zvanično započinje svoj repertoar u novoj sezoni, stoga je sinoć u caffe clubu Gogo, ekipa Magacin Kabarea ugostila svoje prijatelje i kolege, te uz plesne ritmove koje su pripremili Moesess i Dee Rej započela novu sezonu dobrih druženja i ugodnih večeri. Osim prijatelja i redovnih posjetilaca druženju se pridružio i režiser Bela Tarr te kompozitor i muzičar Neil Martin.

Ugodno druženje i dobra atmosfera povodom početka nove sezone, dokaz je tradicije Magacin Kabarea da organizuje opuštene zabave sa puno pozitivne energije, nasmijanih i zadovoljnih lica, koja će se nastaviti i tokom ove sezone.

Već ove subote 12. oktobra, Magacin Kabare priprema premijeru romantičnog kabarea Tantijema, koja je početkom septembra premijerno izvedena u Zagrebu u sklopu Festivala 5 dana Sarajeva u Zagrebu. Još jedna odlična saradnja Magacin Kabarea sa članovima Sarajevo Jazz Guerrile ostvarena je kroz romantični kabare režisera Emira Kapetanovića u kojem glavnu ulogu muze, tumači Zana Marjanović. Zana Marjanović i sjajni muzičari Dino Šukalo, Edvin Hadžić i Adis Sirbubalo će otvoriti prvi ovosezonski subotnji Late Nite Show pričom o ljubavi, vezama, umjetnosti i umjetnosti foliranja. Bitno je naglasiti da je ovo prva predstava Magacin Kabarea koju prati video projekcija autorica Adise Vatreš i Naide Begović.