magazin
0

Madonna ponudila privatni koncert na aukciji

Sarajevo-x.com
Pop pjevačica Madonna je na aukciju, u okviru poznate kanske večere zvijezda, ponudila “privatni koncert”, prikupivši iznos od 350.000 eura za društvo za borbu protiv side, “amfAR”.

Najveći novčani iznos, od 500.000 eura, je utrošen na restaurirani model Porschea 911 iz 1976. godine, nakon što je posljednja ponuda Sean “Diddy” Combsa iznosila 450.000 eura.

Mobitel, markice Christian Dior, sa umetnutim dijamantom prodan je za 120.00 eura. Godišnja gala svečanost “Cinema Against AIDS” koju je vodila Sharon Stone, je jedna od najpoznatijih večeri na Kanskom filmskom festival kojoj svake godine prisustvuju stotine gostiju.

Među bogatim slavnim ličnostima našli su se Sharon Stone, Madonna, Combs, Dennis Hopper, Natalie Portman i mnogi drugi.

Najjeftinije sjedište te večeri bilo je 4.000 američkih dolara, a najskuplja su koštala do 15.000 dolara. Sveukupni iznos prikupljenog novca iznosio je, kako prenosi Reuters, oko 10 miliona dolara.

Stone, koja je ove godine napunila 50 godina nazvala je svečanost “rođendanskim amfAR-om”, pokazujući video snimke sa putovanja širom svijeta na kojima već dugo prikuplja novac za dobrotvorne svrhe. Četrdesetdevetogodišnja Madonna je u Cannesu promovirala dokumantarac o malavskoj siročadi, čiji su roditelji umrli od side.