magazin
13

Scarlett Johansson: Lijepo je kad žena pokaže tijelo i slavi svoju ženstvenost

Klix.ba
Scarlett Johansson je, složit će se mnogi, simbol seksipila i jednostavnosti, te slobodno može rame uz rame stajati uz kultne seks simbole poput Marilyn Monroe i Audrey Hepburn.

"Mislim da je lijepo kad žena pokaže svoje tijelo i time slavi svoju ženstvenost", kaže 30-godišnja glumica koja uvijek izgleda besprijekorno. Njeno pravilo broj jedan je - iskoristi ono što imaš.

"Volim da nosim odjeću koja ističe moju figuru. Mislim da je za žene bolje da nose odjeću koja ističe njihovu figuru i sve ono što je lijepo na njima, nego da se pokrivaju dijelovima odjeće kojom skrivaju i maskiraju svoje tijelo", mišljenja je lijepa glumica.

Ipak, za ovu novu mamu, odjeća nije dovoljna za to da bi se osjećala privlačnom - dobar parfem također je moćan detalj i igri zavođenja.

"Dobar parfem za mene ima ulogu da upotpuni nečiji look. On daje taj prvi dojam, kao i posljednju impresiju koju ostavljate kad odlazite", kaže Johansson.

Iako na crvenom tepihu nosi kreacije slavnih dizajnera kao što su Dolce & Gabbana, Roland Mouret i Stella McCartney, priznaje kako se najugodnije osjeća u trapericama.

"Kad bih mogla, nosila bi ih i dok spavam", kaže Scarlett.