Transseksualci u svijetu mode
0

Ove prelijepe dame rođene su kao muškarci

Sarajevo-x.com
Andrej Pejić
Dok listamo modne časopise većina nas ne shvata da transseksualni modeli čine dobar dio manekenskog svijeta. Predivni modeli izgledaju i osjećaju se kao žene, a rođeni su sa muškim reproduktivnim organima. Nakon što pogledate njihove fotografije prosudite sami da li biste mogli reći da nisu rođeni kao žene.

Andrej Pejić

Tuzlak Andrej Pejić je androgini model i prepoznatljiv je po tome što nosi i mušku i žensku odjeću na revijama. U januaru 2011. godine na modnoj reviji Jeana Paula Gaultiera nosio je modele za žene i muškarce, a za Marca Jacobsa nosio je modele muške garderobe. Na listi najboljih modela models.com nalazi se na 18. mjestu, ali je i na 98. mjestu liste 100 najseksi manekenki.

Lea T.

Brazilka Lea T. je rođena kao Leandro Cerezo 1981. godine, ali je to nije spriječilo da postane jedna od najpoznatijih transseksualnih modela danas. Lea je muza modne kuće Givenchy.

Claudia Charriez

Teško je povjerovati da je Claudia Charriez rođena kao muškarac. Njena transseksualnost je nije spriječila da postane međunarodno poznat model. Charriez je izbačena iz takmičenja America's Next Top Model 2008. godine, ali je pobijedila na America's Next Top transseksualni model u showu Tyre Banks.

Isis King

Američki model Isis King rođena je kao Darrell Walls 1985. godine i prvi je transseksualni model koji se pojavio na America's Next Top Model. King se takmičila dvije sezone showa.

Florencia de la V

Argentinka Florencia de la V rođena je 1976. godine kao Roberto Carlos Trinidad, ali je nakon punoljetstva postala najprepoznatljivija transseksualna glumica na svijetu. De la V se pojavljivala u sapunicama i magazinima, a bila je i urednica modnog časopisa. Udata je za muškarca i majka blizanki koje su začete uz pomoć surogat majke.

Sirapassorn Attayakorn

Tajlanđanka Sirapassorn, poznatija kao Sammy, pobijedila je na takmičenju za izbor Miss međunarodne kraljice 2011. godine, što je najpoznatije transseksualno takmičenje u ljepoti.

Chamila Asanka

Model sa Šri Lanke Chamila je dobro poznata u svjetskoj modnoj industriji. Chami je također bila takmičarka u izboru Miss međunarodne kraljice 2011. godine.

Caroline Tula Cossey

Tula je napisala i knjigu "I am a woman" u kojoj je opisala svoj život kao transseksualne osobe. Tula je u samom vrhu engleskog modelinga, a čak se kratko pojavila i u jednom od filmova o Jamesu Bondu.

Roberta Close

Brazilska manekenka Roberta Close je prva transseksualna manekenka koja je pozirala za Playboy prije operativnog zahvata promjene pola. Nakon što je promijenila pol Close se slikala za magazin za muškarce Sexy 1989. godine i proglašena je najljepšom ženom Brazila.

Malika

Indijka Malika je prva trasnsseksualna osoba koja je predstavljala Indiju na takmičenju za izbor Miss međunarodne kraljice 2011. godine.