magazin
0

Lena Radonjić, prodornom ljepotom iz Podgorice do Miamija

Klix.ba
Crnogorska manekenka Lena Radonjić možda nije poznata svima u regiji, ali u svjetskim centrima mode ostvaruje velike uspjehe. Nedavno joj je i prestižni magazin GQ posvetio tekst u kojem je opisuje kao "najseksipilniju štreberku".

Lena je rođena u Podgorici, a trenutno živi na relaciji Miami - New York. Ona kaže da je to nešto što je uvijek željela. Kao klinka je molila majku da je upiše u školu manekenstva, a kako ona to prvobitno nije htjela, sama je nabavila broj telefona i adresu.

Radila je za mnoge modne kuće kao model i manekenka u Milanu, Londonu, Istanbulu, New Yorku, Miamiju te Los Angelesu. Dvadesetjednogodišnja ljepotica Lena uživa u zdravoj hrani, međutim njen porok je čokolada kojoj jednostavno ne može odoljeti.

Na Instagram profilu Crnogorku prati više od 23 hiljade ljudi, a ona se slaže da su društvene mreže danas veoma značajne za promociju modela.

"Pogotovo je važan Instagram koji dozvoljava klijentu da vidi drugu stranu modela, njenu ili njegovu ličnost, interesovanja, način života... Imaju priliku vidjeti kako modeli izgledaju tokom običnog dana", pojasnila je ona, dodajući da je Instagram postao dodatak uz Facebook.

"Klijenti sve više, prije nego što bukiraju nekoga, provjere Instagram profil, na taj način se bolje povezuju sa modelom i dobijaju jasniju sliku o tome da li je riječ o pravoj osobi za prezentovanje njihovog brenda", ističe Lena.