Najljepša žena u 2010.
0

Angelina Jolie pobijedila Jessicu Albu i Evu Mendes

Piše: F. Borić
Angelina Jolie: Još uvijek bajna
Angelina Jolie: Još uvijek bajna
Sarajevo-x.com je uoči nastupajućih blagdana ponudio imena deset ljepotica na izbor najljepše našim čitateljima. Rezultati su više nego zanimljivi.

Čak dvadeset posto naših čitatelja, njih 1.961 smatra da nijedna od navedenih ljepotica nije najljepša žena 2010. Nadamo se da ćemo drugom prilikom uspjeti pogoditi "ukus" ove zahtjevne petine.

No, ipak, 80 posto ostalih čitatelja je glasao, a najveći broj, njih 1.423, svoj je glas dao glumici Angelini Jolie, koja je tokom prošle godine uspjela navratiti i u našu državu. Kao ambasador dobre volje Ujedinjenih naroda, Angelina je zainteresirana za priče žena koje su pretrpjele najgore u ratu. Inače, Angelina je bila i meta različitih napada u Sarajevu, izazvanih glasinama i neprovjerenim informacijama, čime se Sarajevo još jednom propisno obrukalo.

Iza povremene gošće Sarajeva, drugoplasirana je prelijepa Jessica Alba, za koju je glasao 1.161 čitatelj, odnosno njih 12 posto. Isti postotak, sa nešto manje glasova dobile su i latino ljepotica, također glumica Eva Mendes (1.136 glasova), te brazilski supermodel Adirana Lima (1.114 glasova).

Megan Fox, za koju će mnogi ustvrditi da je istinska nasljednica Angeline Jolie, plasirala se na četvrto mjesto ljestvice Sarajevo-x.coma, sa 728 glasova, osnosno osam posto. Scarlet Johanson, lijepa ali i pametna glumica koju pamtimo po brojnim karakternim ulogama (Izgubljeni u prijevodu, Svijet duhova, Dobra žena... ) plasirala se na peto mjesto sa 690, odnosno sedam posto glasova.

Beyonce mnogi smatraju najseksepilnijom pjevačicom svijeta. To mišljenje dijeli i šest posto čitatelja nešeg portala, brojem njih 546. Njenu kolegicu Cheryl Cole već dvije godine zaredom magazin FHM proglašava najseksi ženom svijeta. S tim se slaže pet posto naših posjetitelja, njih 464.

Predzadnje mjesto na top listi Sarajevo-x zauzela je Alessandra Ambrossio. Brazilska ljepotica i supermodel je dobila tri posto, odnosno 255 glasova. Na desetom mjestu sa 97 glasova (svega jedan posto) je glumica i muza Quentina Tarantina, Rosario Dawson.