magazin
22

Ljepotice Cannesa: Pet najvećih i najljepših jahti na evropskoj obali

Klix.ba
Baglietto 46 Meter Fast
"Cannes Yachting Festival" najveći je evropski festival jahti kojeg godišnje posjeti više od 50.000 ljubitelja luksuznih plovila. Na repertoaru se nađe nekoliko stotina ljepotica na vodi, ali najzanimljiviju atrakciju predstavljaju one najveće.

U nastavku možete vidjeti pet najvećih jahti koje će se pojaviti na ovogodišnjem "Cannes Yachting Festivalu" koji će se održati od 6. do 11. septembra.

Baglietto 46 Meter Fast

Baglietto Yachts je firma koja je poznata po gradnji najvećih luksuznih plovila, a njihov novi 46-metarski proizvod nipošto ne predstavlja izuzetak. Ova aluminijska ljepotica može dostići brzinu od respektabilnih 26 čvorova što je oko 13 metara u sekundi. U sebi može udobno smjestiti 10 članova posade koji će se postarati da maksimalno 12 gostiju ima sve što im treba.

Majesty 155

Ovu jahtu prošle je godine izgradila kompanija Gulf Craft iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Opremljena je sa dva motora koje krasi po 2.000 konjskih snaga te sofisticiranim interijerom i eksterijerom. Također, predstavlja jednu od najvećih jahti spomenute firme.

Nameless

Ova jahta neobičnog imena rezultat je saradnje više evropskih dizajnera s ciljem da stvore brz, funkcionalan i lijep brod. Crna boja trupa i sivo nadgrađe izdvojit će je u luci ili marini, a dodatno je krasi bazen i krasni prostor palube.

Sarp 46

Sarp 46 je prva superjahta turskih dizajnera firme Sarp, ali to iz priloženih fotografija ne izgleda tako. Naprotiv, djeluje kao da je spomenuta firma godinama gradila luksuzna superplovila, a sve su šanse da će se i sljedeće godine vratiti sa još jednom ljepoticom kao što je Sarp 46.

Perini Navi 38m Dahlak

Ova neobična jahta kreirana je kao rezultat kolaboracije kompanije Dahlak i francuskog arhitekte Philippea Brianda i predstavlja posljednji dodatak floti italijanskog proizvođača. 38 metara dugačak trup ukrašen je neponovljivim dizajnom, a pored jedra tu je pomoćni sistem za pogon.