magazin
0

Le Figaro: Kim Han-sol izgleda kao da je sin pjevača Psyja

Klix.ba
Kim Han-sol
Kim Han-sol
Nakon dvije godine provedene na Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru, Kim Han-sol, unuk bivšeg sjevernokorejskog diktatora Kima Jong-ila, upisat će eltini francuski Unverzitet Sciences Po u Le Havreu.

Trogodišnji studij provodi se na engleskom jeziku i fokusiran je na odnose između Evrope i Azije. Francuski mediji odlučili su se pozabaviti izgledom 19-godišnjakom koji je u našoj zemlji proveo protekle dvije godine.

"Sa hipsterskim naočalama i pirsingom, mladi Kim Han-sol više liči na pjevača Psyja, kreatora megapopularnog hita 'Gangnam Style', nego na unuka jednog od najvećih diktatora koje je svijet upoznao", piše francuski list Le Figaro.

Kim je rođen 1995. godine u Pyongyangu, a nekoliko godina kasnije je preselio u Macau sa roditeljima. On je dospio u žižu svjetske javnosti u oktobru 2012. nakon intervjua kojeg je dao Elizabeth Rehn, bivšoj posebnoj izaslanici UN-a za područje bivše Jugoslavije od 1995. do 1998. godine.

On je tada izjavio da nikada nije upoznao svog ujaka niti djeda i izjavio da se protivi diktatorstvu. Naime, njegov otac Kim Jong-nam, stariji brat današnjeg sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una, našao se u nemilosti svog oca 2001. godine zbog posjete Disneylandu u Tokiju uz pomoć lažnog pasoša, što je izazvalo gnjev i veliki skandal.

Kim Jong-nam je ranije izjavljivao da se protivi tome da Sjevernom Korejom vlada dinastija. S druge strane, Kim Han-sol je izjavljivao da njegovog oca ne zanima politika, a da se on želi uključiti u humanitarne projekte i raditi na uspostavljanju mira u svijetu.

Vezani članci