Kultura
0

Zimski salon knjige od 11. do 19. decembra

Sarajevo-x.com
U organizaciji TKD Šahinpašić i ove godine bit će organizovan Zimski salon knjige. Bit će to treći po redu Zimski salon knjige koji će trajati od 11. do 19. decemra. Posjetjetitelji će u prostirijama Collegium Artisticum svakog dana od 10 do 19 sati moći posjetiti salon.

"Prilika je to da se posjetioci upoznaju za najnovijim produkcijom izdavača iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona te sa najaktuelnijim književnim djelima iz svijeta knjige", javili su iz TKD Šahinpašić.

Ove godine TKD Šahinpašić na promidžbenim plakatima predstavlja rad mladog BH ilustratora Filipa Andronika.

Filip Andronik poznat je bh. javnosti kao jedan od ovogodišnjih pobjednika Smotre mladih balkanskih strip autora. Njegov strip "Amnezija", o super junaku sa problemom pamćenja, osvojio je nagradu za najbolji strip scenario. Također, prvi je Bosanac čiji su radovi objavljeni u prestižnom hrvatskom strip časopisu "Q strip", a radovi su mu objavljivani i u reviji stripova "Strip Pressing" iz Srbije.

TKD Šahinpašić sa željom da uvede svježinu u računalno urađene reklamne kampanje kojima smo svakodnevno bombardovani, ove godine predstavlja plakat Zimskog Salona koji je urađen u stilu tradicionalnih ilustracija dječijih knjiga. Želja organizatora je da u posjetiocima probudi nostalgiju za vremenom kada su, za razliku od danas, čitali mnogo – kao djeca ili čitajući svojoj djeci.

Uz sve praznike koji nam predstoje, Zimski Salon Knjige idealna je prilika da se pronađe poklon za vašu porodicu i prijatelje.

Ulaz je slobodan za sve posjetioce.