Kultura
0

Završena Sony nagradna igra "Snimi i ti svoj film"

Sarajevo-x.com
Danas je u Sarajevu, u Caffeu Meeting Point, održana svečana dodjela nagrada Sony nagradne igre "Snimi i ti svoj film" koja je organizovana u sklopu 12. Sarajevo Film Festivala.

Glavnu nagradu, HDV Handycam HC3, dobio je Emir Hadžikadunić, za film koji nosi naziv "Iskopaj i pronađi".

Drugo mjesto i Cyber-shot DCS-M2, osvojio je Ivan Ramadan za film "Tutorial", a osvajanjem trećeg mjesta sa filmom "Treesome", Una Gunjak je dobila priliku da pohađa kurs snimanja. Sva tri filma su ovom prilikom prikazana svim prisutnim novinarima i gostima.

U periodu trajanja nagradne igre „Snimi i ti svoj film“, od 15. jula do 15. augusta ove godine, pristiglo je 58 autorskih radova, kratkih filmova, koje su svi ljubitelji filma mogli pogledati i ocijeniti na stranici http://snimiitisvojfilm.epn.ba.

"Bilo je teško izabrati najbolji film jer je konkurencija zaista bila jaka. Mislim da je veliki broj pristiglih filmova dokaz da u našoj zemlji, uz već afirmisane, postoje i brojni mladi režiseri pred kojima je svijetla filmska budućnost", izjavio je ovom prilikom Aleksandar Seksan, predsjednik žirija.

Kao višegodišnji sponzor Sarajevo Film Festivala, kompanija Sony je putem ovog projekta željala pružiti priliku i mladim još nedokazanim režiserima da učestvuju u ovoj prestižnoj manifestaciji.