Kultura
0

Završena manifestacija "Dani Srebrenice"

FENA
Srebrenica
Srebrenica
Dodjelom zahvalnica i priznanja najistaknutijim pojedincima, institucijama, organizacijama, sportskim klubovima i sponzorima sinoć je u Kulturnom centru svečano zatvorena Privredna i kulturno sportska manifestacija "Dani Srebrenice 2010.".

-Svi događaji prošli su bez incidenata, čime je Organizacioni odbor posebno zadovoljan. Planirane aktivnosti su održane uz učešće oko 1.500 pojedinaca, počev od djece iz obdaništa, do odraslih, izjavio je Nermin Alivuković, izvršni direktor manifestacije.

Tokom proteklih 11 dana priređeno je niz kulturnih i zabavnih programa. Održani su koncerti srebreničkih rok bendova, izložbe slika i fotografija, promocije knjiga, koncerti KUD-ova, takmičenja u malom fudbalu, pozorišne predstave, tradicionalna motorijada...

Na kraju manifestacije su uručene i nagrade osnovcima i srednjoškolcima koji su učestvovali na konkursu Narodne biblioteke Srebrenica na temu „Srebrenica, moj grad“. Prvu nagradu osvojila je Andrea Malešević, učenica SŠC Srebrenica.

Alivuković je na kraju pozvao sve zainteresirane da naredne godine uzmu učečće u "Danima Srebrenice“, kako bi ova manifstacija uključila što veći broj Srebreničana i time bila još kvalitetnija.