Čapljina
0

Završena 'FARSA 2009'

Sarajevo-x.com
Završen je drugi po redu Festival Amaterskog Rock Stvaralaštva “FARSA”, koji se održao u četvrtak i petak, 27. i 28.08. na Trgu kralja Tomislava u Čapljini. Organizatori iz Udruge mladih Čapljina “MAČ” i ove su godine prezadovoljni, jer su poslije mnogo rada i truda ostale dvije nezaboravne večeri koje su Čapljinu, barem nakratko, učinile muzičkim centrom Bosne i Hercegovine.

Prvu večer festivala otvorio je prošlogodišnji bend pobjednik “Malter Ego”, koji je već na početku zagrijao publiku i napravio fantastičnu atmosferu odsviravši nekoliko svojih poletnih i energičnih hitova.

Nakon toga, za dobar provod su su pobrinuli ovogodišnji bendovi u konkurenciji: mladići i djevojka iz “Transa”, djevojke iz benda “Venus” iz Mostara, zatim dva mlada benda iz Širokog Brijega, “Jane” i “Dom Zdravlja”, žestoki momci iz benda “Sasi” iz Srebrenice, i još žešći “Bilok” iz Mostara!

Drugu večer FARSE započeo je mladi mostarski bend “Medium”, a onda je publiku do delirija doveo originalni širokobriješki “Blis”, što su nastavili momci iz Mostara i Širokog Brijega iz benda “Stratos”. Poslije njih su nastupili mladi dečki iz jablaničkog heavy metal benda “Anemija”, širokobriješki trash metal bend “Orion”, kao i još jedan bend iz Širokog Brijega, “Nuklearna Plomba”. Kao šlag na kraju, sve prisutne je svojim izrazito ritmičnim i rasplesanim nastupom oduševio osmeročlani reggae sastav “Cutapotato” iz Jablanice!

Zahvaljujući besprijekornoj i visokoprofesionalnoj organizaciji, posjećenost festivala bila je odlična, a posebne pohvale za izvrstan ugođaj i komunikativnost sa izvođačima i publikom zaslužuje ovogodišnja voditeljica Suzana Pehar.

Tročlani žiri, kojeg su činili Marija Bukovac, Igor Beno i Ivan Bukovac, imao je jako težak posao pri bodovanju tekstova pjesama, kvalitete muzike i izvođenja i originalnosti bendova, tako da je pitanje pobjednika bilo veoma neizvjesno. Minimalne razlike u bodovima odlučile su sljedeće:

  1.  Mjesto – ANEMIJA (Jablanica)
    
  1.  Mjesto – ORION (Široki Brijeg)
    
  2.  Mjesto – CUTAPOTATO (Jablanica)
    

Pobjednik ovogodišnje FARSE, bend “Anemija” iz Jablanice, kao nagradu je osvojio snimanje dvije pjesme u tonskom studiju “Baraka” u Mostaru.

Glavni i odgovorni 'krivci' za sve dobro i loše na festivalu su: Ivan Bukovac, Ivan Grgić, Miroslav Markanović, Ivica Šimunović, Dragan Nižić, Ivan Pjevac, Marija Bukovac, Dragana Bukovac, Davor Jozeljić, Suzana Pehar, Anja Kreštalica, Dario Kreštalica.

Organizatori se posebno zahvaljuju: fra Mili Vlašiću za veliku potporu, Draganu Bukovcu za odličan zvuk, Igoru Božoviću za fotografiranje, Zdravku Jovanoviću-Caki za roštilj i, naravno, Toniju Kolaru, Ivi Blažević, Emilu Kolaru, Josipu Pavičiću i ekipi za skakanje, šutku, headbanganje, chicken dance i podizanje temperature na +40 stepeni u prvim redovima!

Glavni sponzori FARSE su: Ožujsko pivo, informatička firma Multisofting, studio Baraka, music shop Brothers, Mlini doo Struge, Bakalar Komerc, građevinsko poduzeće Vrankić.

Ostali sponzori su: Croatia Remont, poljoprivredna apoteka Habitus, SIN-CRO-ER, Premier kladionica, Pro-Lim građevinska limarija, Gradska pekara Čapljina, Šušak Gabela.

Glavni pokrovitelj FARSA festivala je načelnik Općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Ostali pokrovitelji festivala su: HKUD Sv. Ante Dretelj, HKUD Seljačka Sloga Trebižat, Elektroprivreda Čapljina, JKP Čapljina, Gitara Klub Gelenderi Čapljina, Akademija Čapljina.

Medijski pokrovitelji: FTV, Radio postaja Čapljina, RDV radio, BH radio, Bljesak.Info, Poskok Online, Žurnal BiH, Sarajevo-x.