Prijedor
0

Završen festival kratkog filma "Ne b' te više zadržav`o"

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Drugim međunarodnim festivalom kratkog filma "Ne b’ te više zadržav’o", u organizaciji Udruženja za edukaciju, prevenciju i tretman zavisnosti "Stop drogi", u Prijedoru je u protekla dva dana obilježen 26. juni - Svjetski dan borbe protiv narkomanije.

Obje festivalske večeri prikazano je po šest filmova i po dva muzička videospota prijedorskih bendova.

Organizator festivala Mile Vujasin rekao je da su prikazani filmovi iz BiH, Italije, Švedske i Australije, ali da je, uprkos dobroj promociji festivala, posjećenost bila veoma slaba. 

"Mislim da je to zbog odbojnosti naših sugrađana prema pozorištu, da ljudi ne žele da dolaze u pozorište i da bi posjećenost bila daleko veća da je festival održana na nekom trgu ili slično", smatra Vujasin. 

Lani je ovo bio festival dokumentarnog filma, uglavnom o pitanjima zavisnosti, a ove godine nije bilo ni tematskih ni žanrovskih ograničenja. Mogli su učestvovati filmovi dužine do 15 minuta, rađeni profesionalno, poluprofesionalno ili amaterski.

Za vrijeme festivala u holu Pozorišta Prijedor bili su izloženi crno-bijele fotografije, stari fotoaparati i likovni radovi. 

Drugi međunarodni festival kratkog filma "Ne b’ te više zadržav’o" opština Prijedor finansirala je sa 4.500 KM.