Kultura
0

Zatvorene 37. "Šantićeve večeri poezije"

FENA
Pjesničkom večeri pod nazivom "Kada mjesec sine nad našom rijekom", sinoć je u Mostaru završena 37. književna manifestacija "Šantićeve večeri poezije".

Na pjesničkoj večeri nastupilo je 19 pjesnika iz Mostara, Sarajeva, Splita i Pančeva, a program su vodili mostarski glumci Nedžad Maksumić i Dijana Ondelj-Maksumić.

Ratko Pejanović, generalni tajnik Srpskog prosvjetno-kulturnog društva (SPKD) “Prosvjeta” Mostar, ocijenio je nakon zatvaranja dvodnevne manifestacije da je zadovoljan viđenim, te da su ovogodišnje "Šantićeve večeri poezije" jedne od najboljih u posljednje vrijeme.

"Ovo je jedna od snažnijih Šantićevih večeri poezije posljednjih godina", izjavio je generalni tajnik mostarske "Prosvjete", koja je zajedno s Gradom Mostarom i Muzejom "Hercegovina" organizirala tu kulturnu manifestaciju.

Inače, ovogodišnje "Šantićeve večeri poezije" započele su polaganjem cvijeća na spomenike mostarskih pjesnika: Alekse Šantića, Hamze Hume i Antuna Branka Šimića, a prvoga dana je predstavljena knjiga pod nazivom "Šantićeve večeri poezije", autora Salke Šarića, u kojoj su sabrani podaci o svim dosadašnjim manifestacijama poezije.