Film o Edi Mulahaliloviću
0

Zatvorena projekcija filma "Zajedno za život", premijera na SFF-u

FENA
Edo Mulahalilović
Edo Mulahalilović
Za predstavnike medija danas je u Sarajevu upriličena zatvorena projekcija dokumentarno - muzičkog filma "Zajedno za život", koji prati akciju sarajevskih muzičara okupljenih na koncertu podrške kolegi Edi Mulahaliloviću koji se borio protiv raka.

U filmu prijatelji i kolege govore o prijateljstvu, karijeri i druženju, te šalju poruke podrške, energiju i ljubav Edi Mulahaliloviću koji to sve, putem interneta, prati iz bolesničke postelje.

Dokumentarno-muzički film "Zajedno za život“ sniman je u Sarajevu od početka februara do početka marta ove godine, titlovan je na engleskom jeziku, a radile su ga brojne produkcijske, marketing i TV kuće.

Današnjoj zatvorenoj projekciji tog filma prisustvovao je Adi - brat rahmetli Ede Mulahalilovića koji je najavio da će na 16. Sarajevo film festivalu 29. jula u 11. 30 sati biti premijerno prikazan dokumentarni film "Zajedno za život". Svečana projekcija filma bit će održana isti dan u 23 sata u velikoj dvorani Multiplex Cinema City.

Edo Mulahalilović preminuo je krajem juna ove godine u Beogradu, nakon duge i teške bolesti. Rođen je u Sarajevu 1964, karijeru kompozitora, tekstopisca i producenta započeo je uspješno već kao dječak, a nagrađivan je na takmičenjima učenika muzičkih škola širom tadašnje Jugoslavije. U trinaestoj godini je imao prvi solistički koncert na klasičnoj gitari.