Kultura
0

"Zalazak" Emira Vražalice najbolja StudID FOTKA

Sarajevo-x.com
Fotografija Zalazak Emira Vražalice je prema ocjeni stručnog žirija najbolja "StudID FOTKA".

U sarajevskoj galeriji Boris Smoje dodijeljenje su nagrade za najbolje fotografije projekta koji je realiziralo Udruženje StudID.

Udruženje je u Galeriji Boris Smoje postavilo izložbu pristiglih fotografija. Nakon sedam dana, koliko je trajala izložba 36 fotografija studenata, upriličeno je svečano zatvaranje izložbe, dodjela nagrada za prva tri mjesta, nagrade publike te dodjela priznanja Aferim za trud studenata koji su učestvovali u takmičenju za najbolju fotografiju.

Prema ocjenama stručnog žirija iz Foto Kluba Sarajevo, najboljom je ocijenjena fotografija Emira Vražalice Zalazak. Drugo mjesto je osvojio Edin Bukalo sa fotografijom U trku, dok je treće mjesto pripalo Merisu Turkoviću i njegovoj fotografiji Dom je blizu.

Publici se najviše dopala fotografija He walks away Armina Grace te je ta fotografija i osvojila nagradu publike.

StudID udruženje je sa svojim partnerima omogućilo i dodjelu priznanja Aferim za trud studenata koji su učestvovali u takmičenju za najbolju fotografiju.

Dobitnici nagrade Aferim su: Armin Graca, Emir Vražalica, Tarik Jažić, Adi Operta i Dženis Avdić.

Nakon ovog uspješnog projekta, StudID nastavlja svoje projekte, kojima želi aktivirati studente i podstaći ih da participiraju u kreiranju što ugodnijeg kulturnog studentskog života.