BH Radio 1
0

Za glumca godine proglašen Đorđe Janković

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
BH radio 1 uručio je danas u Dječijem pozorištu u Banjoj Luci glumcu Đorđu Jankoviću nagradu "Glumac godine BH radija 1".

Miralem Ovčina, urednik Dramskog programa BH radija 1, izjavio je tom prilikom da je to deveti put da Dramski program BH radija 1 dodjeljuje priznanje "Glumac godine" kao oblik zahvalnosti suradnicima koji svojim umjetničkim doprinosom obilježe godišnju produkciju radiodrame.

"Mi smo u ovoj godini uspjeli uraditi sedam radiodrama u Banjoj Luci, a Đorđe Janković je učestvovao u šest. On je za mene bio iskreno otkriće. Njegov glasovni potencijal je nešto izuzetno, kao i njegova kooperativnost. Đorđe je sjajan timski igrač, koji svojom energijom, a ima je dosta, jako pomaže svima da dramsku situaciju oblikuju na najbolji mogući način i iz onoga što pisac ponudi izvuče najviše moguće", kazao je Janković, prenosi BH radio 1.

Nakon što je primio nagradu, Đorđe Janković je izjavio da je to prva nagrada koju je ikad dobio.

"Jako mi je drago što sam je dobio u jednoj grani struke kojoj nisam vičan, znači radiju, iako sam pozorišni glumac", kazao je on.

"Glumac godine" tradicionalno je priznanje koje Dramski program BH radija 1 dodjeljuje glumcu koji je svojim angažmanom i kreativnošću dao značajan doprinos u realizaciji radiodrame.

Glumci godine Dramskog programa BH radija 1 do sada su bili Edhem Husić, Belma Lizde-Kurt, Izudin Bajrović, Semir Krivić, Sanela Pepeljak, Nermin Tulić, Alen Muratović, Gordana Boban i, ove godine, Đorđe Janković.