Nakon našeg teksta
0

Za djecu iz vrtića posebna predstava!

Piše: A. Panjeta
Uprava Baleta Narodnog pozorišta u Sarajevu spremna je organizirati posebnu predstavu za djecu iz vrtića koja su jučer vraćena sa generalne probe predstave "Svileni bomboni", a o čemu je Sarajevo-x.com pisao.
  • Meni je zaista žao zbog toga što se dogodilo i jako mi je žao dječice koja su nam se uredno najavila, a nisu mogla prisustvovati probi zbog propusta na ulazu - kazala nam je Edina Papo, direktorica Baleta. Napomenula je kako Balet nije zadužen za kontrolu ulaska u Narodno pozorište, ali kako joj je žao da zbog kašnjenja početka probe nije vidjela kad su djeca vraćena s ulaza.

  • Djecu je još u petak najavila glumica Minka Muftić i njihov posjet probi je zvanično i sa oduševljenjem prihvaćen. Iznenadila sam se kad sam vidjela da ih nema na probi. Što se nas tiče, mi bismo ih pustili čak i da su zakasnili. Predstava je za djecu, u njoj nastupaju djeca, ova grupa je najavljena i oni su trebali biti u sali - kazala nam je Edina Papo, dodajući kako je Baletu u interesu da ima buduću publiku na probama i na predstavama. Dodala je da se iako Balet nije odgovoran za nadzor ulaska, ona osjeća jako loše zbog svega.

  • Ja se izvinjavam dječici koja su vjerovatno bila tužna, kao i njihovim roditeljima i tetama. Pozivam tete da nam se jave i da se dogovorimo oko eventualnog organiziranja posebne predstave za tu dječicu na koju bismo onda mogli pozvati i drugu djecu, ili pak da ih pozovemo da dođu 24. decembra na već zakazanu predstavu koja će biti u terminu prilagođenom djeci - kazala nam je Edina Papo.