Kultura
0

Vuletić: Publika nam je poklonila petnaestominutni pljesak

Sarajevo-x.com
Početak trinaestog Sarajevo film festivala obilježila je premijera novog ostvarenja bh. reditelja Srđana Vuletića – film "Teško je biti fin“. Za Sarajevo-x.com, Vuletić govori o prvim reakcijama publike i o vlastitom doživljaju premijere.

Ispod priča o sarajevskim taksistima i kriminalu koje se protežu kroz film "Teško je biti fin“, nalazi se osnovni sloj – priča o čovjeku koji svoj život želi promijeniti nabolje.

Glavnu ulogu u filmu tumači Saša Petrović, a ostatak sjajne glumačke ekipe čine Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Daria Lorenci, Josip Pejaković, Jasna Žalica, Izudin Bajrović, Aleksandar Seksan, Jasna Beri te Damir i Danijel Savić.

Premijera filma desila se 17. augusta, na dan otvaranja najveće filmske smotre u regionu, a reditelj Srđan Vuletić, prezadovoljan je reakcijama publike.

"Zadovoljan sam kako je publika primila naš film. Mi smo od samog početka bili sigurni u ovaj projekt i drago nam je da se isplatio naš trud. Na obje projekcije, i u Narodnom pozorištu, a i u Heineken Open Air kinu, publika nam je poklonila petnaestominutni pljesak. Jasno mi je da nikoga ne možete natjerati da vam tako dugo aplaudira ako im se zaista nije svidjelo to što smo napravili", kazao je Vuletić u razgovoru za naš portal.

Kompanija Fortisimo je otkupila prava za prodaju filma "Teško je biti fin" na svjetskom tržištu, a distribucija na domaćem tržištu će najvjerovatnije početi u oktobru.