Miro Barnjak
0

"Vrijeme je da Mostar dobije kino dvoranu"

FENA
Umjetnički ravnatelj Dana filma "Mostar 2008." Miro Barnjak ocijenio je na današnjoj tiskovnoj konferenciji organiziranoj u Mostaru u povodu zatvaranja te manifestacije kako bi se u tom gradu napokon trebala izgradila kino dvorana.

"Mostar je jedini veći grad u BiH koji nema kino dvoranu, a po broju publike koja je posjetila Dane filma zaključujem da se probudila kulturološka svijest Mostaraca pa bi 'gradski oci' napokon trebali dati inicijativu za izgradnju kino dvorane", mišljenja je Barnjak.

Po njegovim riječima, organizatori su ove godine nastojali da filmovi budu iz regije te da su jezično i kulturološki bliski mentalitetu stanovnika u dolini Neretve.

Proteklih pet dana Mostarci su u sklopu drugih Dana filma Mostar 2008. imali prigodu pogledati filmska izdanja zemalja regije među kojima i četiri kandidata za filmsku nagradu Oscar. Uz slovenski "Pijetlov doručak" na danima filma prikazan je i bh. kandidat za Oscara "Snijeg" redateljice Aide Begić, hrvatski "Ničiji sin" redatelja Arsena Ostojića te srbijanski film "Turneja" Gorana Markovića.